Over mij

Henriëtte Lurvink-van Ogtrop

Wie is Henriette Lurvink- van Ogtrop?

Ik ben geboren in Montreal, een Oostenrijkse moeder en Nederlandse vader. In Nederland opgegroeid, en culturele antropologie gestudeerd. Gedurende de eerste 15 jaar van mijn werkende leven heb ik gewoond in Singapore, London, Praag en San Francisco.
Gewerkt met verschillende bedrijfsculturen, heb ik bedrijfstrainingen gegeven en eigen bedrijf opgericht in trainingen in klantgerichtheid/communicatie (Praag).

Op mijn 40ste maakte ik een totale carrière-switch, nadat mijn moeder onverwachts was overleden, waardoor ik en mijn man met 4 kinderen vanuit San Francisco weer terug naar Nederland verhuisden.

Ik ondervond dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben een 5-jarige opleiding extra communicatieve vaardigheden gaan doen in Amsterdam, en daarop volgend de opleidingen familie opstellingen, Aura-soma therapie en licht/meridiaan therapie.

“Het zien wie je mag en kan zijn”

Hiermee kan ik op energetisch niveau met mensen communiceren en hun blokkades aangeven. Alleen al het inzichtelijk maken van wat er energetisch speelt, is vaak genoeg om mensen dichtbij zichzelf te brengen en daardoor in hun kracht. “Het zien wie je mag en kan zijn”! Ter ondersteuning van mijn gesprekken met cliënten heb ik een opleiding Life Coaching gedaan. Gezien ik vaak gesprekken wandelend buiten in de natuur doe, heb ik een opleiding natuurcoaching gedaan om de symboliek uit de natuur beter te kunnen duiden en omzetten naar belangrijke boodschappen.

Groundation
Groundation

Vervolgens kreeg ik 5 jaar geleden borstkanker, een agressieve vorm, waar 9 maanden chemo en een maand bestraling voor stond. Ik besloot toe te passen wat ik velen van mijn “clienten” had aanbevolen, om heel dicht bij mezelf te blijven, op een moment dat ik heel kwetsbaar was. Ik heb 2 jaar op en neer gereisd naar een holistische kliniek in zwitserland, en een holistische immuun therapie toegepast, die tot nu toe goed is verlopen.

Aangezien ik ook diep in mezelf gedoken ben op het gebied van “body-mind-spirit”, heb ik mezelf nog meer binnenste buiten gekeerd door een opleiding “Medical Coaching” in Dublin te volgen bij het Medical Coach Institute wat ICF gecertificeerd is.
Deze opleiding was voor mij de kers op de taart, om een nog betere en concretere toolkit paraat te hebben voor mensen die door ziekten, depressie, trauma, of burn-out heel ver van zichzelf verwijderd raken.

Heel graag deel ik mijn “toolkit”, mijn plan van aanpak met deze mensen, mensen die verlangen te gronden, dichtbij zichzelf te komen om weer in hun kracht te gaan staan. En bovenal valt mij op dat deze mensen met een ziekte meer afstand kunnen nemen van het “normale dagelijkse leven” waardoor zij het vermogen hebben vanaf “hun eigen balkonnetje” hun bewustzijn te vergroten. Ik zeg welkom tegen deze mensen!!

En dit was dan een uitgebreide CV uiteenzetting van mij.

Groundation

Maar wie is Henriëtte nu echt?

Tien jaar geleden heb ik met een Japanse zenmeester en een groep dames vier dagen een stilte retreat gedaan, deze dagen stonden in het teken van:

WIE BEN IK

Het was de bedoeling, al pellend van een ui, onszelf eindeloos dezelfde vraag te blijven stellen: Wie ben ik, wie ben ik?

We begonnen allemaal trots al onze prestaties op te noemen, vol in ons ego’s, zoals ik hierboven heb gedaan.

Al pellend, durfde we naar onze karakter eigenschappen te gaan, onze hobby’s, vervolgens onze schaduwkanten en onze kwetsbaarheden. Maar we bleven erg lang hangen in wat we allemaal deden. Het duurde zeker 2 volle dagen voordat we konden zakken in “het zijn”. Wie BEN ik?

Wie ben ik, wie ben ik, en maar pellen en pellen, het was fascinerend.

Het is heerlijk, alles los te laten, ook je leeftijd, het “vrouw zijn”, je omgeving. Het was de bedoeling te proberen jezelf in één woord te omschrijven, alle bullshit ervan af. De zenmeester schaafde onze gedachte bij, en stuurde in een richting die hij “voelde”.

Zo kwamen wij tot de conclusie:

Ik ben LIEFDE en met een dimensie van “LICHTWERKER”.

Ik hoop dat jullie het fijn vinden met mij aan de slag te gaan!!!

Henriette

“Wie ben ik, wie ben ik, en maar pellen en pellen, het was fascinerend.”