Familie opstellingen

Groundation - Familieopstellingen

Een familie opstelling, ook wel systemisch werk genoemd, geeft inzicht in de krachtvelden die zich in gezinssystemen bevinden. Deze energieën zijn meestal niet duidelijk zichtbaar, maar vaak zeer voelbaar, en kunnen zorgen voor verstorend gedrag bij één of meerdere personen uit een gezin, zelfs als ze fysiek niet bij elkaar zijn.

Mensen herhalen vaak de rollen uit hun ouderlijk gezin, in nieuw gecreëerde structuren, op belangrijke momenten, zoals als je zelf weer een gezin begint, of wanneer je een nieuwe baan aanneemt.

Je voelt dan herkenning, maar ook verwarring dat zaken zich herhalen, en in het leven wederom dezelfde lessen worden aangereikt waar je eindelijk vanaf dacht te zijn. Dit heeft vaak vergaande consequenties.

Pak het systeem

We zijn niet alleen deel van een familie, maar meerdere systemen, om maar wat voorbeelden te noemen : een organisatie, een (sport)club, een vriendenkring, een opleidingsteam. In een systeem is het belangrijk dat drie voorwaarden aanwezig zijn, “verbinding”, een bepaalde ordening, en het principe van “geven en nemen”. Als deze niet aanwezig zijn , kunnen verstoringen optreden wat zich kan uitten in niet wenselijk/naar/tegenwerkend gedrag.

Systemisch werken is een prachtige techniek die patronen die ontstaan zijn in iemands leven kan doorbreken, en op een zeer krachtige bijna “instant manier” de energie op een nieuwe manier kan laten stromen.

In mijn praktijk werk ik met mijn aura-soma flessen, die ingezet worden om gezinsleden of een situatie op te stellen. Je kiest dus flesjes die je vader/moeder/broers/zussen representeren, en stelt  deze naar eigen goeddunken op,  op een wit blad papier op tafel.

Ja, dit wil ik!
Familie opstellingen

Hiermee heb jij je familie constellatie neergezet, en alleen al het zien van deze constellatie kan leiden tot duidelijke inzichten, waarna je snel en effectief aan het werk kan gaan.

Men kan gezinsleden, maar ook eigenschappen (onzekerheid, trots, jaloezie etc) of emotie’s (angst, boosheid, verdriet) of zelfs organen (lever, darmen) opstellen.

Van al het “gereedschap” dat ik uit mijn “toolkit” gebruik, vind ik persoonlijk het werken met opstellingen het meest fascinerend, en meest effectief, aangezien je op energetisch niveau in het moment inzichten verkrijgt, en aan knoppen kan draaien die de energie weer aan het stromen krijgen en zaken een nieuwe wending kunnen geven.