Botswana

Ben je benieuwd hoe onze Wilderniss trails eruit zien? Lees hieronder de trail naar Botswana. Bekijk de agenda voor aankomende trails.

Groundation - Afrika

Juli – 2015

Lieve trailgangsters naar Botswana,

Yes, Botswana here we come…..! Het gaat nu echt gebeuren! De afrikaanse wilde bush staat klaar voor ons, de schitterende flora en fauna wacht om ons te omarmen en te inspireren.
Er waren wat drempels onder weg, met werkverplichtingen, agenda’s, gezondheid, financiële twijfels etc, maar 2 weken geleden was er momentum, en kwam er opeens toezegging na toezegging! We weten allemaal inmiddels dat “de weg naar een doel”, al deel van het proces (in dit geval deel van onze reis) is, en net zo leerzaam kan zijn als het doel op zich.
We zijn nu met zekerheid een groep van 10 dames van verschillende generaties, 4 “seasoned”, en 4 “jonkies”, en met Henriëtte en Eveline als facilitators van de reis en onder begeleiding van onze locale gids Wayne. (Wie er leukere termen heeft om deze generaties aan te geven, (50tigers en 30tigers whatever) wees welkom :))

An inspirational journey:

Wij kijken er enorm naar uit om met elkaar naar het zo bijzondere Afrika te gaan en te leren van onszelf, van elkaar en van de natuur, die als een spiegel is in onze persoonlijke reis. Om aan de ene kant onze eigen kernwaarden en kompas als persoon te ontdekken en dichter bij onszelf te komen. De natuur geeft ons hier alle ruimte voor zonder de dagelijkse afleiding en prikkels van thuis. En daarnaast de dialogen met elkaar bij het kampvuur over thema’s die bij ons leven,  helpen je een verdieping te maken in hoe deze thema’s voor jou belangrijk kunnen zijn.

Daarnaast willen we middels deze specifieke trail die we hierbij met elkaar hebben neergezet ook generaties vrouwen met elkaar verbinden en van elkaar laten leren. De perspectieven van jong en ouder aan elkaar verbinden als het gaat over belangrijke levensthema’s specifiek gericht op de doelgroep vrouwen. Juist omdat we vanuit jonge leeftijd anders kijken en andere vragen hebben bij bepaalde onderwerpen, het leven, of de maatschappij nu en hoe wij daarin bewegen, en op oudere leeftijd ook.

Het proces wat we doorlopen ligt niet vast maar staat open voor wat we met de groep en in de natuur tegenkomen. Tijd wordt losgelaten om alles te laten gebeuren in een natuurlijke flow. Belangrijke elementen waaruit het programma is opgebouwd zijn de wandelingen in stilte, councils/ sharings (dialogen over thema’s / vragen), waarin iedereen de ruimte heeft op zijn eigen thema te reflecteren en voort te bouwen, en tegelijkertijd te leren van anderen in hoe zij omgaan met hun vragen en uitdagingen. Middels dit proces doorlopen we een route om steeds beter onze eigen vragen te begrijpen en de daarbij horende barrières in onszelf te verkennen, om zo nieuwe inzichten op onze persoonlijke uitdagingen naar ons toe te halen.

Voor wie de algemene folder van de FNL trails nog niet gezien heeft, die heb ik toegevoegd. En daarnaast een compilatiefilmpje van verschillende trails die naar verschillende plekken zijn uitgevoerd om alvast in de stemming te komen 🙂

Practicalities and action:

Het betekent dat we nu aan de slag mogen!  Dus dat we kunnen tickets boeken. Iedereen boekt voor zichzelf, zodat iedereen voor de hunt mag gaan om er zo goedkoop of gemakkelijk mogelijk te komen. We hadden 1500 euro gereserveerd voor tickets binnen de totaalprijs voor de trail, maar als je dus goedkoper kan en wilt vliegen kan het verschil van die prijs worden afgetrokken en wordt de trail dus nog weer iets goedkoper.

Belangrijkste bij het boeken is : dat we zaterdag 26 sept begin van de middag allen in Maun, Botswana aankomen, zodat we vanuit Maun naar ons Bushkamp kunnen varen samen met onze lokale gids Wayne. (dit betekent dus doorgaans op vrijdag 25 sept vliegen!)

Vaak nemen we een dagvlucht (op vrijdag 25 sept) naar Johannesburg en nemen daar 1 overnachting, en vliegen de volgende ochtend door naar Maun.  We hebben 6 overnachtingen in de Bush, en vrijdag middag of avond (2 okt) vertrekken we weer vanuit Maun naar Nederland, met aankomst zaterdag 3 oktober. We vinden het belangrijk dat je zondag dan nog een “chill” dag hebt om al je indrukken de ruimte te geven en tijd te hebben voor thuis, voordat je weer aan het werk gaat. Ik heb een foto toegevoegd van de vlucht die Henriëtte en Eveline zullen nemen ( de dagvlucht die overnachting heeft in Johannesburg). Hou er met het boeken rekening mee dat de nachtvlucht goedkoper is, maar je dus wel minder uitgerust op bestemming aankomt en je nog wel wat heerlijke nachten in de bush te gaan hebt – daar zit waarschijnlijk de belangrijkste overweging in voor een keuze die we het liefst aan iedereen persoonlijk laten. Laat me weten als ik (Eveline) iemand kan helpen met het boeken van zijn ticket.

Vervolgens gaan we een datum plannen voor de “Foundation workshop”, een avond van 5-10 pm, om jullie voor te bereiden op de reis, elkaar een beetje te leren kennen, en alle logistieke zaken te bespreken, oa wat er allemaal mee moet, en natuurlijk al jullie brandende vragen te beantwoorden. Daarvoor komt na deze mail gelijk een datumprikker met opties om dit zo snel mogelijk ook vast te kunnen leggen.

Ook zullen we een datumprikker uitsturen voor de “Integration workshop” die ongeveer 3 weken na onze trail zal plaatsvinden. Hierin nemen we de tijd om onze inzichten die we hebben gekregen uit de trail maar vooral ook die na thuiskomst zijn opgekomen met elkaar te delen en een plek te geven,  en natuurlijk vooral ook weer heerlijk samen herinneringen ophalen 🙂 Dus hou je mail goed in de gaten mocht het in iemands spam terecht komen.

Als er nu al brandende vragen zijn, kunnen jullie ons natuurlijk altijd bereiken. Henriëtte is tot 8 aug in Frankrijk, maar kijkt zeker ochtend en avond naar de telefoon. Eveline is van 4-9 augustus een paar dagen met vakantie maar verder goed te bereiken.

Lieve Bushladies, we hebben er heel veel zin in om dit spannende avontuur met jullie aan te gaan!

Dikke bushhug en een mooie zomer gewenst,

Jet & Eef