Natuur coachen

“Via de natuur bij je natuur komen”, is heel fijn als je ondersteuning zoekt als je in een dilemma zit, of een levensthema wil uitwerken. Iedereen die weleens van zijn padje af is, duikt graag de natuur in:  een mooie boswandeling, zeilen op zee, de bergen in, of eindeloos naar de sterren turen. De ontdekking is dan dat je niet de natuur “in gaat”, maar dat je onderdeel bent van de natuur. Wij mensen, met onze vooruitstrevende prachtig uitgevonden technieken, bouwen van onze steden/huizen, wegen, en heel veel beton….. dan is het af en toe een zoektocht weer gewoon aarde onder je voeten te voelen, met wurmen en insekten, en langs stroompjes te lopen met vissen en vogels, en bomen en planten te zien met eekhoorntjes, herten en mischien zomaar een wilde vos….

Verbinding

Op het moment dat je deze verbinding weer voelt, wordt je deel van het geheel , wat op een bepaalde laag comfort en ondersteuning geeft.  Deze ondersteuning komt ook door dat je meer uit je hoofd gaat en al je zintuigen “aan gaan”. Hiermee zal ik je ook helpen en bewust van maken.

Alle kleur om je heen zien, geluiden van dieren en wind horen, de frisse lucht ruiken, een regendruppel op je tong proeven en een zonnestraal op je gezicht voelen. Hierdoor kan je helemaal in het nu het moment omarmen, en inzicht krijgen wat er daadwerkelijk in je speelt.

Vervolgens gaan we kijken en voelen wat de natuur je te vertellen heeft. Aan de hand van vragen die je hebt, kijken we met welke symbolen/metaforen uit de natuur we kunnen werken. Een mooi voorbeeld is, als we een boom als metafoor nemen voor jou: Op welke boom die je onder het wandelen ziet, lijk jij nu het meeste, en welke boom zou je graag willen zijn? De boom helpt je van een afstand naar jezelf te kijken, en buiten je eigen kaders te denken. Zo kun je heel gedetailleerd naar jezelf kijken, en vervolgens de verbinding naar binnen maken, waar je inzichten verkrijgt, die je net heel visueel hebt gemaakt. Je zult zien dat hierdoor je inzichten in een giga stroomversnelling komen.

Ik merk aan mijn clienten bijna altijd een opluchting, een opgewektheid na zo een wandeling, omdat vragen zo een duidelijk en makkelijk antwoord krijgen. Dát is wat de natuur doet, met een beetje begeleiding. Ik nodig je graag uit mee op pad te gaan!

Ja, dit wil ik!