Meditatie en ademhaling

Meditatie en ademhaling

Meditatie is hip en happening, iedereen “moet” de dag beginnen met meditatie, ”is goed voor je, geeft rust…. “

Ja inderdaad, onze lieve voorouders hadden dat niet nodig, want die zaten niet 24/7 achter hun iPhone, computer of televisie, social media, internet, die zaten lekker te chillen achter hun geranium of breiwerk, wat pas echt meditatief is!

Wij moeten zorgen dat onze “monkey-mind” niet te over actief wordt, en zorgen dat we dagelijks wat van die monkey’s deleten. Dus daar is beoefening van een stille mind wel de oplossing voor.

Maar hoe?
Gedurende 5 jaar heb ik op een sportschool een paar uur per week in de ochtenden en avonden allerlei meditatieve lessen gegeven: meditatie met visualisatie’s, chakra meditatie, loop meditatie, klankschalen meditatie, mantra’s zingen…… maar wat ik het meest krachtig vind is om je participanten te begeleiden in het één worden met je ademhaling.

Ademhaling helpt!

Je adem is je grootste vriend. Het is er het moment dat je geboren wordt, en verlaat je het moment dat je sterft. Het kent je als geen ander, en resoneert met al je emoties via je stem als je bv angstig, boos, blij, of opgewonden bent. Maar je kunt je adem ook vóór je gebruiken. Als je angstig bent bijvoorbeeld, diep naar je buik ademen, of nog verder naar je voeten, kan je een gronding geven die je meer comfortabel maakt. Je wordt volledig in het “NU” gezogen, en realiseert je dat je een emotie niet bent, maar dat je die hebt, en van voorbijgaande aard is.

Je ademhaling kan je meenemen door je hele lichaam, als een soort treintje. Dit is een hele fijne meditatie techniek, als je het begin station in je hoofd laat zijn, en dan langzaam aan via allerlei stationnetjes gaat afzakken, keel, borst, hart, middenrif, maag, buik, bekken, heupen, knieën en helemaal tot in je tenen.

Vaak heb ik de adem van mijn cliënten helpen visualiseren als een prachtig gekleurde rivier die je gezondheid ondersteunt en alles stromend wil krijgen in je lichaam, waardoor je door blokkades (emoties) heen kan ademen. Met deze reis door het lichaam, kun je ook je pijnen en kwalen bezoeken, maar ook kan je van jezelf een lichtbaken maken, door alle cellen van zonnestralen te voorzien en ze letterlijk te “verlichten”. Het is fantastisch om zo met je ademhaling te kunnen werken/spelen en te beseffen hoe krachtig die is. Je ademhaling is je levenselixer!

Ja, dit wil ik!